mandag den 2. september 2013

Grahamsspeltboller


Oven i de lækre Chocolate Chip Cookies fik jeg også bagt nogle dejlige grahamsspeltboller.

Opskriften er som følger: 

75 g smør smeltes i en gryde og 
5 dl mælk (eller vand) tilsættes. Når smørmælken er lillefingervarm tilsættes
1 pk gær og det opløses.

2 håndfulde speltflager tilsættes sammen med
1 spsk sukker og 
1 tsk salt - rør rundt. 

Når dette er blandet sammen tilsættes der 
grahamsspeltmel (Urtekram laver en version som de tit har i Netto). Der skal grahamsspeltmel til dejen har konsistens som tyk (fin) havregrød. Herefter tilsættes
Hvedemel for resten*.
Ælt dejen godt, til den er fin og glat (men ikke for meget, for spelt har ikke så godt af at blive æltet for længe). 

Lad dejen hvile i 1-2 timer i skålen med et hviskestykker over. 

Slå luften ud af dejen og form til boller. Der bliver ca. 15 af denne portion. Sæt bollerne på en bageplade og dæk dem med hviskestykket igen. Lade dem efterhæve i ca. 30 min mens ovnen varmer op til 200 grader. 

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med speltflager

Bag bollerne ca. 15 minutter, eller til de er sprøde udenpå og let gyldne. Tag dem ud og lade dem køle lidt af på en bagerist inden de nydes og bydes. 

*Jeg synes det er umuligt at angive hvor meget mel der skal i brød og boller. Det afhænger meget af luftfugtigheden og melet. Men prøv dig frem. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...